Over Uw Productfotograaf.nl

watwijbelangrijkvinden

Factsheet

Uw Productfotograaf Team

Marinus van den Elshout

Marinus kreeg zijn voorliefde voor techniek met de paplepel ingegoten. Met name computers vond hij van kinds af aan interessant. Gezegend met een gezond handelsinstinct maakte Marinus, nog voor de introductie van de zoekmachine Google (1998), op zijn 16e zijn eerste website. Na zijn studie Commerciële Economie ging Marinus als bijna vanzelfsprekend aan de slag in de internet marketing.

Vijf jaar lang was Marinus succesvol consultant op het gebied van webbouw, Email marketing en zoekmachine marketing & optimalisatie. In zijn adviezen richting webshops gaf hij ook vaak aan dat productfoto?s geoptimaliseerd konden worden. Toen hij keer op keer te horen kreeg dat dat een kostbare aangelegenheid was, zag hij een gat in de markt bij de opkomst van webshops van 1-pitters.

In 2008 startte hij IdeaNova Productfotografie (nu UwProductfotograaf.nl) naast zijn vaste baan, gericht op de startende internetondernemers. In 2010 zei hij zijn baan op, bezocht in de avonduren de Fotovakshool en ging full time ondernemen. Inmiddels weten ook grote merken UwProductfotograaf te vinden zoals o.a. ; FrieslandCampina, PwC. Cruijff Sports, imps&elfs en Kneipp. Eind 2011 liep het zo lekker, dat hij op zoek ging naar versterking. Liefst een echte vakidioot. Hij vond hem in de vorm van zijn vader.

Lees meer

Gerard van den Elshout

Gerard is al van jongs-af-aan geobsedeerd door techniek. Zowel computers als fotografie waren (en zijn tot op de dag van vandaag) zijn passie. Reeds tijdens zijn tienerjaren bezig op zolder met potten ontwikkelaar en fixeer en zelfbouw van de eerste home computersystemen, ZX80’s enz.

Het lot beschikte en hij ging werken in de IT terwijl fotografie zijn hobby bleef, maar het had net zo goed andersom kunnen zijn ! De thuis-doka was inmiddels uitgegroeid tot kleur, de camera tot midden-formaat en de zolder-doka tot een volwaardige kamer.

Daar kwam een einde aan door gezinsuitbreiding (Marinus) en de doka werd kinderkamer. Gelukkig kwamen langzaam de eerste digitale camera’s en foto bewerkingsprogramma’s beschikbaar waardoor de techniek uit de DOKA zich langzaam verplaatste naar de PC’s. Uiteraard zat Gerard hier bovenop want dit was natuurlijk de mooiste combinatie van zijn twee passies.

Per 1 januari 2012 werd, na vele jaren in de IT werkzaam te zijn geweest, de overstap gemaakt naar IdeaNova om samen met zoon Marinus het succes van UwProductfotograaf.nl verder uit te bouwen.

Lees meer

Esther Steenvoorden

Esther was al van jongs af aan gek op (mode)fotografie en was altijd in de weer met haar vaders camera. Heel even was er sprake van een fotoacademie na de HAVO, maar het werd toch een marketingopleiding. Na een paar jaar werkervaring bleef de fotografie toch trekken en heeft Esther alsnog de fotovakschool en fotoacademie gedaan. Het bleef echter een lastige combinatie om naast een fulltime baan bezig te zijn met fotografie.

Esther wist de twee werelden met veel plezier te combineren in haar baan op het snijvlak van branding, (online) marketing- en communicatie bij een grote corporate organisatie. Daar bleek ze ook op haar best, daar waar de esthetische aspecten van een goede brandpositionering, beeld en (grafische) vormgeving elkaar versterken. Bij Uw-Productfotograaf houdt Esther zich bezig met digitale nabewerking, marketingcommunicatie en vormgeving.

De esthetische aspecten van dit vak zijn haar passie, Esther is het best op het snijvlak van marketing, branding en fotografie, daar waar haar expertise en liefde voor fotografie en grafische vormgeving samenkomen.

Lees meer

Werkwijze


Studiofotografie

Kleinere aantallen kunt u naar ons opsturen, inclusief een goede briefing waarna wij binnen 72 uur de foto’s per WeTransfer aan u opleveren. Wilt u graag bij de shoot aanwezig zijn, zorgen wij dat de koffie klaar staat.

 

Bij u op locatie

Heeft u heel veel productfoto’s nodig? Van kleding, waardevolle juwelen of zeer grote producten? Dan komen naar u toe en bouwen we bij u op locatie een studio op. Aan u de vraag om een goede voorbereiding te treffen en te assisteren tijdens de shoot, dan kunnen we op een dag zoveel mogelijk foto’s maken.

 

Heldere afspraken

Het is prettig als u online vooronderzoek doet over wat u mooie foto’s vindt, dan kunt u ons precies vertellen wat u van ons verwacht. We vragen u om ons een gedetailleerde briefing aan te leveren, eventueel ondersteund met voorbeelden.

De positionering van artikelen en de manier van nabewerking moet vooraf duidelijk zijn, al kunt u er ook voor kiezen om erbij blijven tijdens het fotograferen. Door vooraf alles door te nemen, verloopt het fotograferen sneller en efficiënter en kunnen we lage prijzen blijven voeren.